Om föreläsaren

Ledarskap måste belysas tydligare. Med rätt ledarskap ökar möjligheterna till ett sunt medarbetarskap. Är du rätt behandlad på din arbetsplats så ökar möjligheterna att du är den du vill vara även när du kommer hem – känner du mål och mening ökar automatiskt prestationen på arbetet.

Håkans föreläsningar handlar i huvudsak om ledarskap, teambyggande, mentala faktorer och självledarskap. Genom att blanda in konkreta exempel från fotbollen och sina egna erfarenheter så skapas en anda av berättande, ”så gjorde vi”, istället för uppmanande ”så borde ni göra”.

Att visa filmer från avgörande ögonblick och firande av segrar skapar en positiv upplevelse, även för de som inte är idrottsintresserade. Det är viktigt att skapa upplevelser när man vill förmedla en idé och delvis nya tankar, känslor skickar våra starkaste signaler, då både hjärnan, hjärtat och magen involveras. I och med det ökar inlärningseffekten markant.

Oavsett om man är idrottsintresserad eller inte går Håkans föreläsning att applicera. Gensvaren är nästan alltid positiva och många av kommentarerna som uppkommer efter föreläsningarna är ”det här går direkt att överföra till vår verksamhet” eller ”inte visste jag att man jobbade så här med ett fotbollslag”.

Din föreläsning

Innan föreläsningen bokar ni ett telefonmöte med Håkan för att diskutera vad just ditt företag/organisation behöver hjälp med. Det kan vara allt från ert arbetssätt, språkbruk, till att era ledstjärnor inkluderas för att skapa en förstärkning av riktlinjer och visioner. I vissa fall kan organisationer vilja ha rena inspirationsföreläsningar i samband med en ”kick-off” eller liknande.

Under Håkans år som lärare, utbildare och instruktör har han utvecklat en förmåga att beröra de han pratar till. Ett engagemang väcks och organisationer har märkt skillnad i hur arbetsplatsen vaknat till liv och en teamanda har infunnit sig.

En föreläsning är runt 45-120 minuter beroende på vilka behov er organisation/företag har. Det finns även möjlighet att boka in workshops på en halv- eller heldag.

Håkan har arbetat med- och föreläst för större företag som Google, Apple, Academic Work, PWC, Folksam, Riksbyggen och NCC med flera. Han har även föreläst för kommuner och landsting samt mindre företag. Förlossningsavdelningen i Norrköping, Lidköpings kommun och Malte Månssons verkstäder är exempel på detta.

Innehåll i föreläsningarna:

  • Hur skapas medvetenhet i nuläge, mål och strategier?
  • Teamet är nyckeln till framgång men teamet är skapat av individer – då individer får utrymme skapas ett utvecklande team.
  • Hur en positiv människosyn går att kombinera med ett tydligt ramverk.
  • Ledarskapstips mot generation Y & Z.
  • Lärprocessen - från målsättning via genomförande till utvärdering som skapar ny kompetens.
  • Kraften av positiva målbilder – vår omedvetna resurs.
  • Att förutsätta framgång, men planera för motgång - ha en plan B redan förberedd och klar.
  • Det finns många framgångsmallar men de handlar sällan om enkla lösningar – men får du tusen pusselbitar att passa ihop kombinerat med en tydlig vision kan du nå bortom tänkbara mål.

”Var på lunchseminariet ”Framgångsrika Linköping” på Stora Hotellet i fredags och fick då upplexa ett föredrag av Håkan Ericson (f.d. förbundskapten för det framgångsrika U21-landslag som tog EM-guld 2015 m.m.). Det var ett oerhört inspirerande föredrag om ledarskap, med särskild inriktning på hur man kan arbeta med att leda den nya generationen individualister födda på 90-talet.

Jag är jättetacksam för att jag fick uppleva det seminariet. Måste ha varit på en bra bit över 1 000 föredrag och seminarier genom åren, men det här var banne mig det bästa jag varit med om, och jag hoppas att fler ska få uppleva det.”

Hans Lundberg
Redovisningsekonom, Botrygg

”90-talisterna – vår framtid”

Vi står inför ett generationsskifte – 90-talisterna är dagens arbetstagare och de står för utveckling och nya uppförandekoder. Många pratar om 90-talisternas sätt att ”ta för sig” och sätta sig själva i första hand samt deras behov av att byta miljö mer frekvent än tidigare generationers. Givetvis är detta generaliseringar och skillnaden mellan individer är stor. Håkan har dock en annan bild av generationen:

”Jag har en mycket positiv bild av 90-talisterna men jag har varit tvungen att ändra en hel del i mitt ledarskap!”

Frågorna som ställs föreläsningen är, ”Hur kan jag motivera 90-talister?”, ”Vilken position ska jag ta som ledare?” samt ”Vad lockar fram den enorma kraft som finns i den här generationens driv att nå sina egna mål”.

Håkan har jobbat med tre olika grupper av 90-talister under sju år, i högsta internationella konkurrens inom fotbollen, födda 1990-1999. Efter att ha vunnit samtliga tre kval de medverkat i tre mästerskap samt vunnit Sveriges första guld på herrnivå med ungdomslag anser Håkan att den ledarskapsmodell han hittat är en framgångsfaktor. En modell han gärna delar med sig av.

”Jaget – Laget – Företaget”

Det pratas ofta om att man som organisation arbetar i ”stuprör”, det syftar till att avdelningar inte kommunicerar med varandra. Eller när jaget – laget och företaget inte samarbetar. Vilket ofta skapar interna konflikter och en reducerad effekt på helhetens lönsamhet, medarbetarnöjdhet och kundupplevelser.

I föreläsningen Jaget-laget-företaget vänder Håkan på det gamla koncepter att ”Laget går före jaget”. Han menar att ledare måste bygga laget och företaget via jaget. Oavsett hur stor en organisation är så är det den enskilda individen som utför arbetet. Varje individs första tanke vid förändringar är ”Vad kommer det att betyda för mig?”, men hur ofta brukar mål och värderingar brytas ned på individnivå?

Var börjar du din resa med ditt företag när du sätter nya verksamhets- och lönsamhetsmål? Styrelse och ägare måste självklart ha det övergripande ansvaret tillsammans med vd, men för att få effekt och fart mot målen måste individen beröras, göras delaktig och kunna svara på frågan – ”What´s in it for me?”. Ledarskapsutbildningar, teambygge och grupputveckling i all ära men att få individen engagerade och förstå sin roll först är nyckeln till en kickstart av förändring.

Att arbeta parallellt på alla tre nivåer är en stor framgångsfaktor och skapar förutsättningar för att nå full potential med dina personella resurser.

Föreläsningen är framtagen i samband med Cent Management.

Som en fortsättning på föreläsningen kan ett förändrings-arbete över tid startas enligt en beprövad modell som gjort skillnad i många både större och mindre företag. Det strukturerade arbetssättet mot både individ, grupp och företag upplevs som unikt och påbörjas oftast i ledningsgruppen.

josh-calabrese-Ev1XqeVL2wI-unsplash

“Framgång är något de flesta av oss strävar efter. Men vad står det för, vad betyder det för dig och ditt företag? Hur skapar man välmående team och långsiktig lönsamhet? En person som har stenkoll på detta är Håkan Ericson. Stort tack Håkan för en mycket inspirerande och lärorik föreläsning på våra kunskapsdagar i Göteborg”

Andreas Stranne
Tax Director, PWC​

”Högpresterande team i harmoni”

En elitspelares vardag går ut på att prestera på planen i konkurrens med sina närmaste vänner för att ta en plats i helgens match. I samband med det beskådas de av tio tusentals människor varje vecka och därefter bedöms och betygsätts av miljontals andra människor. En medarbetare inom sjukvården presterar varje dag utan direkt konkurrens, men med vetskapen om att människors liv och hälsa kan ligga i dennes händer. Du kan lyckas i ditt arbete men aldrig få någon riktig uppskattning eller synas inför den stora publiken. Kanske är din påverkan på dina arbetsuppgifter begränsad och du har ingen aning om hur företagets mål och visioner ser ut. Oavsett om du bedöms och betygssätts varje dag av miljontals personer eller jobbar i det tysta så är ledarskapet detsamma.

Håkan har under 30 år utövat ledarskap på olika nivåer och i olika sammanhang och funnit 10 steg för en struktur byggd på enkelhet för att uppnå ett högpresterande team i harmoni.

Föreläsningen kan hållas i punktform med några exempel på 30 – 60 minuter, eller som en utbildning på flera tillfällen inför en implementering i ett företag med efterföljande coaching.

”Om - Vägen till guldet”

” Du kan inte planera och förvänta dig framgång – men du kan förbereda dig ”som om” det är möjligt – för att på så sätt optimera förutsättningarna!”

I denna föreläsning får ni ta del av hur Håkan arbetade med U21-landslaget i fotboll inför- och under sommaren 2015. Han går igenom förberedelserna som gjordes, både praktiska och mentala, de upplevelserna han och laget genomgick under EM och vad som hände bakom kulisserna. Föreläsningen ger tips och inspiration till ditt företag för att skapa välmående och målfokuserade team samt upplevelsen av succé. Frågan som ni får besvara är: Varför vann laget guld mot alla odds?

Föreläsningen bygger på boken med samma namn, skriven av Håkan Wallenius och Håkan själv. Boken har använts som kursmaterial samt för inspiration till medarbetare. Du kan beställa den här.