Om Håkan

Håkan är 60 år och gift med Lotta sedan 1991, hon jobbar med inredning och design. Tillsammans har de barnen Lovisa och Jacob med olika karriärer på gång. Jacob som managementkonsult och Lovisa som sångerska och showartist samt också som certifierad coach. Håkan har en lång karriär som tränare i bagaget, från att ha tränat FK Kick i division fyra, 1983 till att ha tränat och vunnit guld med Sveriges U21-landslag, 2015. Året efter vann Håkan priset ”Årets idrottsledare” på Idrottsgalan.

Fritiden ägnas åt egen motion, golf, arbete i trädgården i Norrköping och på landstället i Dalarna, men innehåller också en hel del besök i lägenheten i Stockholm där Håkan trivs.

Håkan som person

Som mentor och föreläsare ligger hans kompetensområde inom ledarskap, teambygge och mentala processer i form av positiva målbilder. För att utvecklas som person och fotbollstränare anlitade han en fristående konsult. Denne bad bland annat före detta medarbetare svara anonymt på frågor om hur han är som ledare. Följande är ett axplock av det som nämnts:

”Håkan har ett oerhört engagemang, han ser alla ledare och har en stor kunskap. Han har en fantastisk förmåga att lita på sin medarbetare.”

”Håkan är inlyssnande och strukturerad. Han har tar tag i saker och är duktig på att driva utvecklingsfrågor och hålla igång projekt. Han bryr sig om medlemmarna i teamet och är stöttande. En mycket bra verbal presentatör, analytisk och hårt arbetande.”

I ett team tillför Håkan en hög arbetsmoral och har förmågan att få
alla att känna sig delaktiga. Ingenting är omöjligt, han ser utmaningen i
uppgiften och ta sig an den genom att vara dynamisk i sin strategi och
sina beslut. Håkan anses som en ledare som får med sig hela gruppen på
tåget och gör det med ett stort engagemang, kunskap och glädje. Han ser
människor och skapar en avslappnad atmosfär med mycket skratt och skämt.
Detta är bara några av de saker som sagts om Håkan.

Ta gärna hjälp av Håkan med att införa detta i er arbetsgrupp och tillsammans börja resan framåt.

 

Vad händer nu då?

I januari 2020 återvände Håkan till fotbollen och är numera förbundskapten för Färöarnas herr-landslag. Bostaden i Sverige är dock fortfarande hemvisten vilket gör att uppdrag fortfarande kan tas inom näringslivet, om än i en mer begränsad omfattning.

Några snabba

Klädintresse

Håkan är klädintresserad. Han har inte bara en gång utan två gånger blivit utnämnd till en av Sveriges mest välklädda män på ”Kingmagazines 100- lista”.

Musik

Håkan är musikintresserad och har alltid närt en dröm om att kunna spela elgitarr.

Håkans 100

Varje nyår skapar Håkan en spellista som går under namnet ”Håkans 100” som vännerna på nyårsfesten får tar del av.

Lyssna här

Här kan du lyssna på Håkans senaste lista från 2019.

Följ gärna Håkan på Spotify.